Menu
Menu

Automaat laten flushen bij Multimerk in Drachten

Door correct onderhoud van de automaat reduceert men de kans op vervelende en bovenal kostbare problemen. De olie die in de automaat aanwezig is, raakt op den duur vervuild en verliest zijn smerende eigenschappen. Vervuilde automaatolie zorgt voor vervuiling van essentiële onderdelen zoals de oliekanalen, schakelkleppen en lamellen, met extra slijtage en defecten als gevolg.

Automaat flushen als onderhoud

Automaat flushen is een preventieve onderhoudshandeling waarbij de automaatbak wordt gereinigd en de ATF-olie ververst. Door periodiek jouw automaat te laten flushen, is de kans een stuk kleiner dat vervuiling kostbare defecten veroorzaakt aan de automaat. Direct een afspraak maken? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

Automaat flushen bij klachten

Is automaat flushen ook een oplossing bij klachten? Zoals beschreven is automaat flushen in eerste instantie een onderhoudshandeling met een preventieve werking. Maar automaat flushen biedt soms ook uitkomst bij automaten die reeds klachten opleveren. Door de reiniging van de automaatbak wordt vuil uit de automaat verwijderd, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Wanneer onderdelen in de automaatbak daadwerkelijk defect zijn, zal automaat flushen uiteraard niet helpen. Wij kunnen daarom nooit garanderen dat automaat flushen de klachten van een automaatbak oplost. Vanwege de hoge kosten van een automaatrevisie is automaat spoelen vaak wel een goede eerste optie. Wij geven je graag advies over jouw specifieke situatie. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Het proces van automaat flushen

Automaatbak flushen bestaat uit meerdere stappen. Allereerst zal de flushspecialist de automaat op de juiste temperatuur brengen en de automaat aansluiten op het flushapparaat. Vervolgens wordt een reinigend additief toegevoegd aan de huidige ATF-olie. Het flushapparaat gebruikt deze combinatie om de automaat met een lopende motor te spoelen en daarmee zoveel mogelijk aanslag en vervuiling te verwijderen.

Tijdens het flushen bedient de specialist alle versnellingen meerdere malen voor een optimale reiniging. Na de reiniging wordt de ATF-olie vervangen door hoogwaardige olie van Kroon-Oil.

Wij vertellen je graag welke olie wij gebruiken voor jouw type auto. Heb je specifieke wensen qua olie? Laat het ons weten!

Wanneer gewenst wordt ook het ATF-oliefilter van de automaatbak vervangen.

Heb je klachten over de automaat of ben je geïnteresseerd in preventief onderhoud door te flushen? Onze experts beantwoorden graag jouw vragen. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een bericht via onze website.