Bellen

WhatsAppen

DSG spoelen en verversen

  26 augustus 2019
  103 keer bekeken
 Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een DSG is een automatische versnellingsbak die gebruikt wordt door Volkswagen, Skoda en Seat. Het is een complexe automaat die voor een comfortabele rijervaring zorgt. Je voelt de automaat nauwelijks schakelen.

Helaas staat de DSG automaat niet bekend als een probleemloze automaat. DSG spoelen verkleint de kans op vervelende klachten en houdt de DSG in goede conditie.

Direct een prijsopgave voor DSG spoelen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

DSG automaat in een Volkswagen Transporter

Hoe werkt een DSG automaat?

Een DSG automaat bestaat in principe uit twee versnellingsbakken. De even en oneven versnellingen worden verdeeld over deze twee versnellingsbaken. Daardoor kan een DSG alvast de volgende versnelling klaarzetten nog voordat er geschakeld wordt. Met als gevolg dat het schakelen erg soepel gaat.

DSG spoelen als onderhoud

Periodiek DSG spoelen en verversen is belangrijk om kostbare reparaties te helpen voorkomen. Net als regulier onderhoud aan een auto.

DSG olie raakt vervuild door o.a. slijtage van onderdelen. Op den duur wordt de DSG olie dikker en wordt de smering minder. De vervuilde DSG olie komt in aanraking met veel essentiële onderdelen in de automaat. Indien dit nooit gereinigd wordt, zal de DSG vroeg of laat klachten opleveren.

Tip: Lees ook ons uitgebreide artikel over automaat spoelen.

Klachten bij DSG automaat

Een vervuilde DSG kan o.a. de onderstaande klachten opleveren:

  • DSG bonkt of schokt bij het overschakelen
  • DSG heeft moeite om de juiste versnelling te kiezen en vast te houden
  • DSG slipt bij het overschakelen
  • DSG heeft een schommelend toerental

Klachten aan een DSG automaat zijn soms om te lossen middels DSG spoelen en verversen. We kunnen dit echter nooit 100% garanderen. We adviseren je graag via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of .

DSG met natte of droge koppeling

De meeste DSG automaten maken gebruik van een natte koppeling. Een enkele DSG uitvoering bevat een droge koppeling. Deze koppeling kan niet gespoeld worden. De onderstaande DSG varianten kunnen gespoeld worden:

  • DSG DQ250 (02E/0D9) 6-traps
  • DSG DQ380 (0DE) 7-traps
  • DSG DQ381 (0GC) 7-traps
  • DSG DQ400 (ODD) 6-traps
  • DSG DQ500 (0BH/0BT) 7-traps
  • DSG DL501(0B5) 7-traps

Onze specialisten zoeken graag voor je uit of jouw DSG gespoeld kan worden. Stuur gerust een of bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

Relevante artikelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.