Bellen

WhatsAppen

S tronic problemen Audi

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  1000 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Werkt de S tronic van jouw Audi niet naar behoren? Gaat deze slecht of helemaal niet meer in de achteruit (slecht in de R)? Bonkt deze bij het schakelen? Hoor je vreemde geluiden of heeft de S tronic moeite met het kiezen van de juiste versnelling? Lees dan snel verder.

Werking S tronic automaat

De S tronic is een geavanceerde automaat die zeer snel schakelt (als deze geen problemen oplevert natuurlijk). Een S tronic is in principe een DSG-automaat die in Volkswagen, Skoda en Seat wordt gebruikt. Al heeft Audi wel zijn eigen aangepaste versies van de DSG op de markt gebracht.

De S tronic schakelt zo snel omdat deze eigenlijk uit twee versnellingsbakken bestaat. De ene versnellingsbak is verantwoordelijk voor de even versnellingen en de andere voor de oneven versnellingen. De versnellingsbakken zetten voor elkaar alvast de volgende versnelling klaar zodat er zéér snel geschakeld wordt.

Het fijne van een S tronic is dat deze zeer comfortabel schakelt vergeleken met een conventionele automaat. Je voelt nauwelijks de onderbreking tijdens het schakelen. Daarnaast is deze automaatbak efficiënter en dus zuiniger.

Problemen met een S tronic automatische versnellingsbak

De S tronic is een fijne luxe, als de automaat tenminste probleemloos werkt! Een S tronic automaat is behoorlijk complex en kan helaas op den duur klachten geven. Met goed onderhoud is de kans op klachten overigens wel te verkleinen.

Indien de s-tronic lichte klachten vertoond, is het vaak de moeite waard om de automaatbak te laten reinigen en verversen, aangezien reparaties kostbaar zijn. Onze specialisten geven je graag advies via .

Bij forse klachten aan de S tronic is er duidelijk een defect aanwezig in de automaat. Dan dient de automaat gereviseerd te worden. De automaat wordt dan gedemonteerd en uit elkaar gehaald. Diverse onderdelen worden vervangen. De S tronic werkt daarna weer als nieuw.

Is de S tronic dermate defect dat je de weg niet meer op kan of durft? Geen nood, we transporteren de Audi naar onze werkplaats en zorgen voor vervangend vervoer.

Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven? Neem contact op met onze specialisten via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan via de website.

Relevante artikelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.