Bellen

WhatsAppen

Geautomatiseerde versnellingsbak (schakelrobot)

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  3723 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een schakelrobot is een alternatief op de conventionele automaat. In feite is een schakelrobot gewoon een handgeschakelde versnellingsbak die wordt aangestuurd door een robot. Het wordt ook wel een semi-automaat of half automaat genoemd.

De koppeling wordt bij een geautomatiseerde versnellingsbak automatisch bediend. Slijtage is voor de berijder niet altijd direct merkbaar.

Een voorbeeld van een schakelrobot is de Bosch Easytronic (F13 MTA/F17+MTA . Deze schakelrobot wordt gebruikt bij Opel. Daarnaast hanteert Opel de TEC-Shift geautomatiseerde versnellingsbak, net als Renault en Nissan.

Bij Fiat wordt de naam DuoLogic gehanteerd voor geautomatiseerde versnellingsbakken. O.a. de Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Bravo en de Fiat Grande worden geleverd met een DuoLogic schakelrobot.

Bij Mercedes wordt de schakelrobot een Sequentronic genoemd.

Bij Citroen worden de termen ETG en EGS gebruikt voor de gerobotiseerde versnellingsbak.

Renault hanteert voor een semi-automaat de term: Quick Shift.

Problemen met de schakelrobot? Stuur een , vraag een offerte aan of bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Update i.v.m. Coronavirus: Multimerk is open volgens normale openingstijden. Werkplaatsafspraken gaan door. Klik hier voor meer informatie