Bellen

WhatsAppen

Onderhoud hybride auto

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  4191 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een hybride auto is een vreemde eend in de bijt. Het beschikt voor de aandrijving namelijk niet over één maar twee motoren. Een brandstofmotor en een elektrische motor. Uiteraard hebben beide motoren hun eigen specifieke onderhoud nodig. Het is vandaag de dag niet meer nodig om een hybride voertuig per se bij een dealer te laten onderhouden. Jouw hybride bolide is bij Multimerk van harte welkom. Onderhoud en reparaties voeren wij uit op hetzelfde kwaliteitsniveau als de merkdealer, maar dan voor een aantrekkelijk tarief.

Nog even op een rijtje, welke soorten hybride auto’s bestaan er eigenlijk? Er bestaat niet zoiets als dé hybride auto. Binnen de categorie hybride auto’s bestaan er allerlei soorten hybride technieken. Ieder met zijn eigen specifieke kenmerken, technieken en voor- en nadelen. Om het eenvoudig te houden, onderscheiden we in dit artikel drie verschillende soorten hybride auto’s:

1. Hybride

De hybride auto wordt door een brandstofmotor of een elektromotor aangedreven. Sommige voertuigen combineren beide motoren voor betere prestaties. De brandstofmotor laadt de accu van de elektromotor op en het voertuig kan niet via een laadpaal worden opgeladen.

2. Plug-in hybride

Een veelvoorkomende variant is de plug-in hybride. Een hybride auto waarbij de laadkabel ‘ingeplugd’ kan worden op een laadpaal. Deze voertuigen zul je ongetwijfeld regelmatig in het straatbeeld voorbij zien komen.

3. REEV

REEV staat voor Range Extended Electric Vehicle. Een REEV hybride voertuig wordt primair door een elektromotor aangedreven. De accu ervan wordt opgeladen door een verbrandingsmotor, ook wel range extender genoemd. Voorbeelden van REEV voertuigen zijn de Opel Ampera en de Chevrolet Volt. Het is vaak even wennen om in een REEV voertuig te rijden aangezien de brandstofmotor qua toerental verschilt van hetgeen je gewend bent in een reguliere auto en niet rechtstreeks reageert op jouw rijstijl.

Onderhoud en reparatie

Bij Multimerk vinden we het enorm belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de autotechniek. De elektromotor die steeds vaker onderdeel is van de auto, vergt specifieke kennis en uiterst belangrijke veiligheidsvoorschriften. Multimerk heeft voldoende kennis en kunde in huis om alle vrijwel alle hybride auto’s van reparatie en onderhoud te voorzien. Voor vragen of een afspraak bel je 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag online een offerte aan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp