Bellen

WhatsAppen

Rijden op waterstof

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  3059 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rijden op waterstof lijkt een veelbelovende techniek voor de toekomst van ons wagenpark. Maar wat houdt rijden op waterstof eigenlijk in en is dat zeer licht ontvlambare gas niet gevaarlijk? We leggen het je uit in dit artikel.

Brandstofcel of verbrandingsmotor

Bij het rijden op waterstof zijn er twee technieken mogelijk: op basis van een brandstofcel of een verbrandingsmotor.

Brandstofcel

Deze techniek is nog het beste te vergelijken met een elektrische auto. Alleen wordt er geen accu maar waterstofgas gebruikt voor de opslag van energie.

De auto bevat een waterstoftank en een brandstofcel (fuelcell) die de waterstof omzet naar elektriciteit. De auto wordt aangedreven door een elektrische motor.

Verbrandingsmotor

Waterstof kan ook gebruikt worden in combinatie met een verbrandingsmotor. Dit is vergelijkbaar met het rijden op LPG-gas. Waterstofgas wordt ingespoten in de cilinder en verbrandt.

Aanbod waterstof auto’s

Het aanbod van waterstof auto’s is nog erg beperkt. Je hebt momenteel de keuze uit de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Update i.v.m. Coronavirus: Multimerk is open volgens normale openingstijden. Werkplaatsafspraken gaan door. Klik hier voor meer informatie