Menu
Menu

Welke laadpas moet ik nemen?

Wil je gebruik maken van een openbare laadpaal, dan gebruik je een laadpas of -key om de laadpaal te activeren. Het is helaas niet mogelijk om met enkel een betaalpas te laden. Er zijn inmiddels al een flink aantal aanbieders van laadpassen waardoor de keuze voor een laadpas steeds lastiger wordt. Bij Multimerk zijn we op zoek gegaan naar de verschillen tussen aanbieders om jou te helpen bij het aanschaffen van een laadpas. Bij vrijwel alle laadpassen betaal je maandelijks een vast bedrag of een variabel bedrag afhankelijk van het aantal laadbeurten. De kosten van de laadbeurten komen hier nog bovenop.

Laadpas én laadkey?

Je activeert een laadpaal met een laadpas of laadkey (sleutelhanger). Net wat jij handiger vindt. Een laadkey die aan je autosleutel vastzit raakt minder snel kwijt. Het verschilt per aanbieder of er een laadpas en/of laadkey wordt geleverd.

Kosten per maand vast of variabel?

Bijna alle aanbieders van laadpassen rekenen kosten voor het gebruik of bezit van de pas. Afhankelijk van de aanbieder betaal je een vast maandtarief of een klein bedrag per laadbeurt.

Volledige dekking binnenland?

Over het algemeen lijkt de dekking van bijna alle passen inmiddels erg goed in het binnenland. Bij EVbox zijn standaard alleen de laadpunten van het EVbox-netwerk gedekt. Voor volledige dekking betaal je maandelijks een extra bedrag.

Dekking buitenland?

Indien je langere tijd in het buitenland bent en (deels) afhankelijk bent van laadpalen, dan is een goede dekking van de laadpas essentieel voor je in het buitenland. Helaas lijkt het erop dat hier nog veel verschillen in zitten per laadpas. Het is overigens wel een optie om een tweede laadpas bij een aanbieder te nemen speciaal voor het buitenland.

Snelladen mogelijk?

Heb je een vol-elektrische auto? Dan zijn de Fastned snellaadpunten langs de snelweg ideaal. Bij veel aanbieders is het al mogelijk om ook bij Fastned te ‘tanken’. Let erop dat je dit wel eerst moet activeren.

Heb je vragen over de aanschaf van een laadpas? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een bericht via de website.

Overzicht aanbieders

Om te voorkomen dat je door de bomen de laadpassen niet meer ziet, hebben wij een overzicht gemaakt van meerdere aanbieders. De tarieven worden vaak exclusief BTW vermeld. In het overzicht hebben we dit voor je omgerekend naar bedragen inclusief BTW. Wel zo makkelijk. De dekking in Europa is een schatting op basis van de informatie die bij ons bekend is.

Aanbieder Laadpas en/of sleutelhanger Kosten per maand  Kosten per laadbeurt  Dekking Europa (schatting)  Opmerkingen
EV-box Laadpas + sleutelhanger € 4,54 Gratis Beperkt  
ANWB gratis laadpas Laadpas Gratis € 0,34 Onbekend  
ANWB maandkosten  Laadpas € 6,29 Gratis Onbekend  
New Motion Laadpas + sleutelhanger Gratis € 0,35 Goed  
Eneco Laadpas of sleutelhanger (€ 7,95) € 3,00 € 0,61 (Eneco laadpunten gratis) Goed  
Nuon Laadpas Gratis € 0,61 Onbekend  
Greenflux Laadpas (€ 10,00) € 2,50 Onbekend Onbekend Dekking Nederland is beperkt
Flowcharging Laadpas + Sleutelhanger (€ 9,08) Gratis € 0,18 Onbekend  
Vandebron Laadpas of sleutelhanger  € 3,50 (€ 1,50 voor energieklanten)  Gratis Goed  
 E-Flux Laadpas of sleutelhanger € 2,95 (zonder abonnement € 0,15 per laadbeurt)  € 0,15 (gratis bij abonnement) Beperkt  

 

Onderhoud of reparatie nodig van je elektrische auto? Neem gerust contact met ons op. Bel Multimerk via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan.