Menu
Menu

Airco verdamper vervangen

Als je eenmaal een airco in de auto gewend bent, wil je niet meer anders! Het is ontzettend vervelend als de airco geen koude lucht meer uitblaast. Gelukkig is Multimerk zeer ervaren in het repareren van aircosystemen. Bel bij aircoproblemen 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Wat is een verdamper?

De aircoverdamper is een onderdeel dat vloeibaar koudemiddel omzet naar gas. Het onderdeel zit diep achter het dashboard verstopt. Om te begrijpen wat de verdamper precies doet, leggen we je eerst uit hoe het aircosysteem werkt.

Hoe werkt een airco?

De compressor (1) pompt koudemiddel onder hoge druk het systeem in.

Vervolgens wordt het gas in de condensor (2) weer afgekoeld en wordt het weer vloeibaar.Daarna zorgt de filterdroger (3) voor het wegfilteren van vuil en vocht.

De expansieklep (4) zorgt ervoor dat de druk verlaagd wordt. Het koudemiddel verdampt hierdoor in de verdamper (5). Dit verdampingsproces kost omgevingswarmte, waardoor er afgekoelde lucht ontstaat. Deze lucht wordt vervolgens het interieur in geblazen (6). Het resultaat is een koele auto (7).
Bron: lageautokosten.nl

Waaraan herken je een defecte verdamper?

Als leek is het vrijwel onmogelijk om vast te stellen of een defecte verdamper de oorzaak is van een airco die niet meer koud wordt. Het vervangen van de verdamper is een flinke ingreep omdat meestal het dashboard gedemonteerd moet worden. Het is daarom belangrijk dat vooraf een accurate diagnose wordt gesteld door één van onze aircospecialisten.

Multimerk helpt snel verder bij een defecte airco

De aircospecialisten van Multimerk hebben alle kennis en kunde in huis om snel een diagnose te stellen. Mocht de aircoverdamper of een ander onderdeel stuk zijn, dan ontvang je van ons een heldere prijsopgave, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wordt de airco niet meer koud? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .