Bellen

WhatsAppen

APK-keuring

  18 september 2019 (bijgewerkt)
  1422 keer bekeken
 Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laat je een APK-keuring uitvoeren door Multimerk? Dan weet je dat het goed zit. Onze ervaren APK-keurmeesters, die elke 2 jaar worden bijgeschoold, inspecteren jouw auto uitgebreid op alle eisen die de RDW stelt op het gebied van veiligheid en milieu.

Multimerk hanteert voor de APK een heldere all-in prijs waarbij zaken zoals de roetmeting, EOBD-test en afmeldkosten inbegrepen zijn. Voldoet jouw auto niet aan de wettelijke eisen? Dan ontvang je van ons vooraf een prijsopgave zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard zit je nergens aan vast en hoef je de benodigde werkzaamheden niet per se bij Multimerk te laten uitvoeren.

Direct een APK-keuring inplannen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of maak een afspraak online.

Handige tips vóórdat jouw auto gekeurd wordt

Het is verstandig om zelf de auto even te controleren op een aantal basispunten voordat je deze naar Multimerk brengt. Dit is eenvoudig om te doen en zorgt ervoor dat je beter op de hoogte bent van eventuele benodigde reparaties. Daarnaast bespaart het je mogelijk zelfs kosten.

1. Verlichting

Controleer de verlichting van je auto voor en achter. Is er een lampje stuk? Dan komt de auto waarschijnlijk niet door de APK-keuring. Bekijk of je een reservelampje hebt en deze kunt vervangen. Bij oudere auto’s is dit vaak redelijk eenvoudig.

2. Banden

De banden van je auto moeten een profieldiepte hebben van minimaal 1,6 mm. De profieldiepte meet je met een profieldieptemetertje of met de indicators in het profiel. Dat zijn verhogingen in het profiel, die eenvoudig te vinden zijn door je vinger door het profiel te laten glijden. De band is versleten als de indicator de weg kan raken en dus even hoog als het profiel zelf is. Dit geldt niet voor de reserveband. Deze mag ‘versleten’ zijn, al is dat uiteraard niet verstandig.

Tip: zijn de banden aan vervanging toe? Oriënteer je dan alvast op het aanschaffen van nieuwe exemplaren.

3. Ruitenwissers

Zijn de rubbers van ruitenwissers versleten? Dan is de kans groot dat deze niet door de keuring heen komen. Daarnaast moet er ruitenwisservloeistof aanwezig zijn in het reservoir. Vul het reservoir bij als deze (bijna) leeg is. Een leeg reservoir is namelijk een afkeurpunt.

4. Uitlaat

Om door de keuring heen te komen mag de uitlaat niet lek zijn. Wil je controleren of de uitlaat lek is? Houd dan kort de uitlaat dicht met een oude doek. Wanneer de uitlaat lek is zul je met een sissend geluid lucht horen ontsnappen uit het lek. Wees hiermee wel voorzichtig en doe dit alleen bij een geheel koude motor. Uitlaatgassen kunnen enorm heet zijn!

Bespaar tijd en geld; combineer de APK-keuring met een kleine beurt of grote beurt.

Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of maak een afspraak voor een APK-keuring via onze website.

Relevante artikelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Gratis offerte per e-mail ontvangen? 🤗

Klik op de onderstaande knop om verder te gaan