Menu
Menu

Oplossing voor een hoog olieverbruik bij Audi TFSI-motoren

Ben je in bezit van een Audi met een 1.8 TFSI-motor of 2.0 TFSI-motor en is het olieverbruik ongewoon hoog? Dan zijn er waarschijnlijk problemen met de olieschraapveren van de zuigers. Dit is een berucht probleem bij Audi waar veel autobezitters mee te maken krijgen. Multimerk lost dit olieprobleem op. Direct meer informatie? Bel dan 0512 - 511 335, vraag online een offerte aan of stuur een WhatsAppbericht.

Wanneer komt het hoge olieverbruik bij audimotoren meestal voor?

Het overmatige olieverbruik komt voor bij Audi TFSI-motoren vanaf 2008 die (meestal) meer dan 100.000 kilometer hebben gelopen. Het probleem is ook aanwezig bij 1.8 TSI en 2.0 TSI motoren van VW, Skoda en Seat.

Wat is de oorzaak van het hoge olieverbruik?

De oorzaak van het hoge olieverbruik zijn de matige olieschraapveren die de fabrikant in 2008 in gebruik heeft genomen bij TFSI-motoren. Deze veren zijn bevestigd aan de zuigers en dienen als afdichting tussen de carter en de verbrandingsruimte. Olieschraapveren zorgen er onder andere voor dat er zo weinig mogelijk motorolie terecht komt in de ruimte waar de verbranding plaatsvindt. Zo wordt een hoog olieverbruik voorkomen en blijft de motor in optimale conditie.

Om de TFSI-motor zuiniger te maken heeft de fabrikant sinds 2008 dunnere olieschraapveren met minder wrijving gebruikt. Bij de eerste 100.000 kilometer zal men meestal geen problemen ondervinden van deze dunnere schraapveren. Maar als de teller eenmaal de 100.000 kilometer heeft gepasseerd, beginnen de veren vervuild te raken.

Hoe meer vervuiling in de veren, hoe minder goed deze hun werk uitoefenen. Het gevolg is dat de zuigerveren alsmaar meer olie doorlaten naar de verbrandingsruimte, waardoor je steeds vaker het olielampje aan ziet springen. Bij jou ook het geval? Stuur onze specialist een WhatsAppbericht.

Wat is de oplossing van Multimerk voor het hoge olieverbruik?

Multimerk brengt het olieverbruik terug naar een normaal niveau door middel van het vervangen van de olieschraapveren door nieuwe schraapveren met een ander én vooral beter ontwerp. Deze nieuwe olieschraapveren werken de olie effectiever weg en raken minder snel verstopt. Ook worden de zuigers aangepakt. Deze worden gedemonteerd en voorzien van een modificatie.

Om de operatie compleet te maken wordt ook de carterpanpakking, de inlaatspruitstukpakking, de uitlaatspruitstukpakking, de motorolie en het oliefilter vervangen. Na deze ingreep zal het olieverbruik verminderen tot een regulier niveau. Dit kan soms enige tijd duren omdat de nieuwe zuigerveren in sommige gevallen moeten inslijten in de cilinderwanden.

Wil jij het olieverbruik van jouw TFSI-motor reduceren? Neem dan direct en vrijblijvend contact met ons op. Bel 0512 - 511 335 of vraag online een offerte aan. Multimerk is ook bereikbaar via WhatsApp.

Waarom Multimerk?

  • 98% van onze klanten raadt Multimerk aan
  • Klantenbeoordeling: 8.6
  • Officieel Bosch Car Service bedrijf
  • Betaalbare dealerkwaliteit
  • 20+ jaar ervaring