Bellen

WhatsAppen

Lekke koppakking vervangen

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  3107 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een koppakking is niets anders dan een metalen plaatje met uitsparingen. Zo’n plaatje kost meestal maar een paar tientjes. Toch is een lekke koppakking hét doemscenario voor iedere autobezitter. Hoe zit dit precies en waarom kost een lekke koppakking altijd een flinke duit?

Om maar alvast te verklappen, het is de plek waar de koppakking verborgen zit; in het motorblok. Om daarbij te komen moet de monteur een boel werk verzetten. Wat uiteraard terug te zien is op de factuur.

Een koppakking is een afdichting die geplaatst wordt tussen het motorblok (onderblok) en de cilinderkop. Het zorgt voor de juiste afdichting van de olie- en koelvloeistof kanalen. Zonder koppakking zou de olie en koelvloeistof direct gaan lekken en door elkaar gemengd worden.

Direct contact met onze specialist? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Mogelijke symptomen bij een lekke koppakking

  • Verlies van koelvloeistof
  • Motor wordt snel warm / raakt oververhit
  • Veel witte rook uit uitlaat
  • Vermogensverlies
  • Auto start moeilijk

Multimerk helpt jou graag verder

Vermoed je een lekke koppakking in de motor? Multimerk in Drachten helpt jou verder! Het vervangen van uw koppakking is een kostbare ingrijp. Daarom geven wij je uiteraard vooraf een indicatie van de kosten. Multimerk vervangt de koppakking op deskundige wijze voor een eerlijke prijs.

Wij geven jou graag advies in het geval van een defecte koppakking.
Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Update i.v.m. Coronavirus: Multimerk is open volgens normale openingstijden. Werkplaatsafspraken gaan door. Klik hier voor meer informatie