Menu

Bellen

WhatsAppen

Menu

Luchtmassameter vervangen

Wat is een luchtmassameter? Hoe werkt het? Wat zijn de gevolgen van een defecte luchtmassameter? Wij geven er graag antwoord op. Direct de luchtmassameter laten vervangen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Hoe werkt een luchtmassameter?

Een luchtmassameter meet hoeveel lucht richting de cilinders stroomt. Dit doet de luchtmassameter middels een sensor. De sensor geeft de hoeveelheid lucht door aan het motormanagementsysteem. Deze computer zorgt met deze data voor een soepele en efficiënte verbranding in de motor.

Wat zijn de gevolgen van een defecte luchtmassameter?

Wanneer de sensor van de luchtmassameter vervuild is door ouderdom. Wordt er een verkeerde waarde afgegeven naar het motormanagementsysteem? Dit kan uitdraaien tot slecht stationair draaien, stotteren en inhouden tijdens het wegrijden. LET OP: Als de sensor vervuild is zal het motormanagement dit vaak niet herkennen. Daarom kan het zijn dat er geen storingslampje zal branden terwijl deze wel vervuild is. Wanneer het motormanagement systeem dit wel ziet zal het oranje motor lampje branden.

Storingslamp EGR-klep

Is de luchtmassameter kapot of rijd de auto niet lekker? Dan kan dit aan de luchtmassameter liggen en zal deze snel vervangen moeten worden om schade te voorkomen. Neem daarom zo snel mogelijk contact met onze specialisten via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur ons een .

Reageer op dit artikel

Stel je vragen of plaats een reactie over deze pagina. Je e-mailadres wordt uiteraard niet gepubliceerd. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.