Bellen

WhatsAppen

Vliegwiel vervangen

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  3138 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een verbrandingsmotor ‘stuwt’ bij iedere verbranding de krukas vooruit. Het vliegwiel is een onderdeel in de auto dat ervoor zorgt dat de motor toch gelijkmatig loopt. Dit zorgt voor meer comfort en voorkomt overmatige slijtage door trillingen.

Hoe merk je dat er iets mis is met het vliegwiel?

Het vliegwiel is nauwkeurig afgestemd op de motor. Wanneer er iets mis is met de motor en de bestuurder rijdt te lang door, zal het vliegwiel extra snel slijten. Wanneer een vliegwiel niet overmatig slijt en de auto ‘normaal’ gebruikt wordt, zal deze minimaal 150.000 km. meegaan.

Wanneer het vliegwiel defect is of slecht functioneert, kunnen de volgende symptomen optreden:

  • De auto schokt bij het optrekken
  • Een trillende auto of schuddende auto bij stationair toerental
  • Een trillend koppelingspedaal
  • Een kort ratelend geluid bij het afzetten van de motor

Multimerk lost problemen met het vliegwiel deskundig op

Is het vliegwiel van jouw auto defect? De specialisten van Multimerk helpen je deskundig verder. Vraag direct een gratis offerte aan via de website, bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Update i.v.m. Coronavirus: Multimerk is open volgens normale openingstijden. Werkplaatsafspraken gaan door. Klik hier voor meer informatie