Bellen

WhatsAppen

Over Multimerk

  17 april 2019 (bijgewerkt)
  1340 keer bekeken
 Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De start van Multimerk

Meer dan 20 jaar geleden bedacht ondernemer Jan de Vries in Ureterp de basis voor Multimerk: een vriendelijk autobedrijf met een focus op Duitse automerken.

Specialisatie in Duitse automerken

Multimerk specialiseerde zich vanaf de oprichting in de Duitse automerken: Volkswagen, Audi, Mercedes en BMW. Deze specialisatie werd gecommuniceerd door de slogan: ‘Multimerk, uw beste Duitse autovriend’.

Maar na verloop van tijd werd Multimerk ook opgemerkt door bezitters van niet-Duitse auto’s. De persoonlijke, deskundige én vooral betaalbare manier van werken begon in populariteit!

Wigcher Rietsema wordt mede-eigenaar

In 2002 wordt werknemer Wigcher Rietsema mede-eigenaar van Multimerk, zodat oprichter De Vries zich volledig kan richten op de verkoop en Wigcher op de werkplaats.

Multimerk in Ureterp

Aangesloten bij Bosch Car Service

In 2004 sluit Multimerk zich aan bij Bosch Car Service. De werkplaats krijgt daardoor de beschikking over betere software en apparatuur. Daarnaast wordt het via Bosch mogelijk om ook leaserijders te verwelkomen. Rond deze tijd werd onze interesse in de Volkswagen Transporter gewekt.

Multimerk verhuist naar Drachten

In 2010 besluit oprichter Jan de Vries dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en vertrekt bij Multimerk. Wigcher gaat samenwerken met Geert Bijma van autobedrijf Auto Bijma uit Drachten, met als gevolg dat Multimerk naar Drachten verhuist in het pand van Auto Bijma en fors groeit. Auto Bijma was vooral bekend in Drachten vanwege de iconische eiffeltoren die voor het pand stond.

Auto Bijma Juni 2009
Multimerk Juni 2019

Klein begonnen en inmiddels de ideale totaaloplossing in Drachten en omstreken

Tegenwoordig in 2019 zijn de bestelbussen het imago van Multimerk geworden. Alhoewel Multimerk niet alleen met bestelbussen werkt, hebben wij wel een sterke specialisatie in de Volkswagen Transporter.

Vanaf de verhuizing naar Drachten heeft Multimerk besloten om niet meer op specifieke automerken te richten, maar om te richten op het bieden van topservice, topkwaliteit en persoonlijkheid voor een eerlijke prijs.

Een auto wordt bij Multimerk minstens zo goed behandeld als bij de merkdealer maar dan zonder alle poeha.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp