Menu
Menu

Olieproblemen VW Transporter 2.0 TDI Biturbo 180 pk

De Volkswagen Transporter is een mooie en sportieve bedrijfswagen die al sinds 1950 een rijke geschiedenis heeft opgebouwd. Maar helaas komen er bij de Transporter ook mankementen voor waar Volkswagen minder trots op is.

Direct advies nodig van onze specialist? Bel 0512 – 511 335 (klik om te bellen) 0512 – 511 335 of vraag een offerte aan via de website.

Olieproblemen bij de Transporter

De 2.0 TDI Biturbo 132 kW / 180 pk-motor van Volkswagen heeft een grote kans op mankementen nadat de garantieperiode verstreken is. Dit merk je aan een hoog olieverbruik. Het is een probleem dat de bestuurder algauw opzadelt met een kostbare reparatie. Heb jij een Volkswagen Transporter én last van een hoog olieverbruik? Lees dan vooral door en ontdek waar dit probleem aan ligt en wat Multimerk voor jou kan betekenen.

Het aanbod van Multimerk in het kort

  • Motor laten reviseren of vervangen voor een scherp tarief
  • 1 jaar garantie tot 100.000 km
  • Mogelijkheid tot garantie-uitbreiding
  • Mogelijkheid tot passend vervangend vervoer
  • Transport van en naar onze werkplaats door héél Nederland.

Defecte zuigerveren en problemen met de cilinderwanden

Het mankement dat een hoog olieverbruik veroorzaakt doet zich voor bij de VW Transporter Biturbo 2.0 TDI 132 kW / 180 pk die geleverd is tussen eind 2009 en 2015. (motorcode: CFCA). Na ongeveer drie jaar en bij een tellerstand van zo’n 100.000 kilometer verbruikt de Transporter steeds meer olie. In onze werkplaats maken wij bijvoorbeeld gevallen mee waarbij het olieverbruik meer dan 1 liter per 1000 kilometer is.

Het olieprobleem ontstaat doordat de zuigerveren defect raken, dit zorgt vervolgens voor problemen aan de cilinderwanden. Olieschraapveren zijn veren die bevestigd zijn aan de zuigers en functioneren als afdichting tussen de verbrandingsruimte en de carter. De veren zorgen ervoor dat er zo min mogelijk motorolie in de verbrandingsruimte terechtkomt. Dit voorkomt een hoog olieverbruik en houdt de motor in optimale conditie. Herken je dit probleem? Vraag dan een offerte aan.

Te veel vermogen en te zwaar belast

Volgens Autotrust wordt er waarschijnlijk te veel vermogen gevergd uit een relatief klein motorblok. Wanneer de Transporter met regelmaat zwaar beladen wordt, vergroot dit de kans dat er problemen ontstaan. Al met al een bijzonder vervelend mankement, met name omdat het probleem zich vaak voordoet wanneer de garantieperiode al verstreken is.

Heeft jouw Transporter nog geen problemen of laat je de aanwezige problemen oplossen? Dan is het zaak om vervolgens bewust om te gaan met de belasting van de motor. We raden ook aan om de olie ter preventie vaker te verversen dan voorgeschreven. Vraag onze specialist gerust advies.

Hoe gaat Volkswagen om met en het olie-mankement?

Wellicht stelt het je enigszins gerust dat je niet de enige bent die tegen dit probleem aanloopt. Het olieprobleem komt zelfs zo vaak voor dat garantieverzekeraar Autotrust is gestopt met het verzekeren van dit type motor. Ondanks dat alles erop wijst dat het hier om een structureel probleem gaat, lijkt Volkswagen zich maar weinig coulant op te stellen naar zijn klanten. Voor een reparatie buiten de garantieperiode worden al gauw flinke tarieven gerekend. Geldt dit ook voor jou? Neem dan rechtstreeks contact op met onze specialist via .

Het aanbod van Multimerk in het kort

  • Motor laten reviseren of vervangen voor een scherp tarief
  • 1 jaar garantie tot 100.000 km
  • Mogelijkheid tot garantie-uitbreiding
  • Mogelijkheid tot passend vervangend vervoer
  • Transport van en naar onze werkplaats door héél Nederland.

Wat kan Multimerk voor jouw Transporter betekenen?

Wij begrijpen dat het uiterst vervelend is wanneer je in het bezit bent van de VW Transporter Biturbo (132 kW / 180 pk) en tegen het olieprobleem aanloopt. Is de garantieperiode van jouw Transporter verlopen en rekent de dealer een aanzienlijk tarief? Dan helpt Multimerk je graag verder met een voordeligere oplosssing. Dit doen wij door de motor van de Volkswagen Transporter te reviseren of te voorzien van een ‘nieuwe’ gereviseerde motor. Met deze ingreep reduceren wij het olieverbruik weer naar een normaal niveau. Interesse? Stuur onze specialist een

Voor deze oplossing rekenen wij een tarief dat lager is dan wat de Volkswagendealer hanteert. Je ontvangt van ons daarbij één jaar garantie op motorproblemen die gerelateerd zijn aan deze ingreep. De garantie is geldig tot 100.000 gereden kilometer vanaf het werkplaatsbezoek. Deze garantie is optioneel uit te breiden.

Indien nodig zorgen wij graag voor het transport van de Transporter naar onze werkplaats. Dit is in héél Nederland mogelijk. Ook regelen we vervangend en passend vervoer zodat jij je werkzaamheden gewoon kan voortzetten.

Advies nodig van onze specialist? Bel 0512 – 511 335 (klik om te bellen) 0512 – 511 335 of vraag een gratis offerte aan.