Bellen

WhatsAppen

DSG automaat problemen

  15 augustus 2019 (bijgewerkt)
  4091 keer bekeken
 Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Problemen met jouw DSG automaat? Dan helpt Multimerk jou graag verder. Op deze pagina vind je meer informatie over de DSG automaat. Wij geven je graag advies bij DSG problemen. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335, stuur een bericht via onze website of rechtstreeks met de specialist.

Wat is een DSG automaat en hoe werkt het?

De term DSG is de afkorting voor Direktschaltgetriebe of Direct-Shift Gearbox. Het is een automatische versnellingsbak van de Volkswagen Groep die zeer comfortabel schakelt. De DSG-automaat is o.a. aanwezig bij Volkswagen, Skoda en Seat. Audi gebruikt in principe ook DSG automaten, maar noemt dit een S-tronic automaat.

Een DSG automaat combineert eenvoudig gezegd twee handgeschakelde versnellingsbakken in één systeem. De ene versnellingsbak neemt de even versnellingen voor zijn rekening en de andere versnellingsbak de oneven versnellingen. Door deze combinatie is het mogelijk dat de ‘niet gebruikte’ versnellingsbak alvast de volgende versnelling klaarzet om daarna snel en soepel door te schakelen.

Een DSG schakelt razendsnel en bijna ononderbroken tussen versnellingen. Dit zorgt voor een comfortabele rijbeleving omdat het schakelen zeer soepel en nauwelijks merkbaar is. Daarnaast is een DSG vanwege zijn efficiënte werking zuiniger dan een handgeschakelde of conventionele automatische versnellingsbak. Heb je problemen met je DSG automaat? Vraag onze specialist om advies via .

Problemen met een DSG automaat

De DSG automaat is een prettige luxe in je auto. Het automatische systeem schakelt supersnel met een soepele overgang tussen de versnellingen. Een fijn staaltje complexe techniek!

Maar een DSG kan helaas ook klachten geven. Het rijdt niet comfortabel als de DSG automaat niet naar behoren werkt. Klachten zijn bijvoorbeeld: een schokkende DSG bak, vreemde geluiden, trillingen, het uit een versnelling schieten of het niet meer werken van de achteruit. Wat jouw klacht ook is, een slecht werkende DSG bak is al gauw erg frustrerend!

Heb je klachten over jouw DSG automaat? Dan helpen wij je graag verder. Denk bijvoorbeeld aan een een plaatselijke reparatie zoals het vervangen van de Mechatronic of een complete DSG revisie. Ook het vervangen van de DSG olie en het spoelen van de DSG versnellingsbak behoort tot de mogelijkheden. Onze specialist geeft je graag advies via .

Is de DSG automaat dermate defect dat de auto niet meer rijdt? Dan transporteren wij de auto naar onze werkplaats en zorgen wij graag voor vervangend passend vervoer.

Bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

Relevante artikelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Reageer op dit artikel

Plaats je vragen en / of opmerkingen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet getoond aan andere bezoekers. Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Gratis offerte aanvragen?

Ontvang snel een gratis offerte per e-mail. Klik op de onderstaande knop om een offerte aan te vragen.

Gratis offerte via WhatsApp?

Klik op de knop om een WhatsAppgesprek te starten.